tisdag 28 augusti 2007

Antonio Puerta!

Som ni som har sett någon sport de senaste dagarna kanske vet, så föll Sevillas spelare Antonio Puerta ihop på planen. Han hade svalt tungan och fått hjärtstillestånd. Det fick mig direkt att tänka på Miklos Feher. Den ungerska spelaren som dog under en match med sitt klubblag i Portugal. Film VARNING FÖR STARKA BILDER!

Dragutinovic var snabbt där och försökte dra ut tungan igen och klubbläkaren var där på nolltid. Puerta kunde gå ut till omklädningsrummet av egna krafter, för att sedan får hjärtstillestånd ännu en gång. Men de fick igång det igen.
I ambulansen till sjukhuset fick han andnings- och hjärtstillestånd det två gånger till, men man kunde få igång hjärtat igen med hjälp av defribilatorer.
Men under de senaste dygnet så har Antonio fått upp till 5-9 andnings- och hjärtstillestånd, men har som tur är alltid "kommit ur det". Han befinner sig nu i ett sk. "mycket kritiskt läge" och har stora problem med andningen och hjärtfunktionen. Många av Antonios organ har även tagit skada av de långa och många hjärtstillestånden.

Här är en film på hur det såg ut. VARNING FÖR STARKA BILDER.




Jag tycker att vi alla borde skänka en tanke till hans familj, till hans höggravida fru och sist men inte minst till Antonio. Det kvittar om du hejar på Barcelona, Espanyol, Valencia eller om du är madridista. I såna här lägen så kvittar det.
Jag kan säga att jag har nära till tårarna när jag tänker på hans situation och hur hans familj måste känna.
Och idag är det kanske våran (Sevilla) viktigaste match någonsin. AEK i Champions League-kvalet. Men det känns som att den kvittar just nu.

Hala Sevilla, Hala Puerta!

Inga kommentarer: