onsdag 1 augusti 2007

Suddbilder!


Vad fan är meningen med att ha utsuddade ansikten egentligen? Ni vet vad jag menar, Aftonbladet har det, Expressen har det. Vafan, t.o.m. Flens Arbetarblad har det! Varför har man då inte en bild på något annat relevant istället? Typ en bombplats eller liknande.
Har dom bilden för att man kanske ska kunna lista ut vem det är?
"Hmm, kan det vara Sven Tumba?"
Eller sitter Kalle Jungkvist (Chefsredaktör Aftonbladet. egen anm.)
och tänker: "Eey, vafan vi har makten, vi har bild på mördarkillen! Men vi suddar ut den för att visa att vi har bilden utan att avslöja vem det är!".
Hur dom än har tänkt så är det jäkligt onödigt, vad ger den där bilden oss läsare? "Woow, en utsuddad bild! Vad tekniskt gjort."

10 kommentarer:

Anonym sa...

eller när dom lägger in en svartvit bild som är i profil och kunde vara vem som helst

Anonym sa...

Dom har så för att ananrs kan dom bli stämda. Dom får inte visa gärningsmannens ansikte innan han ahr blivid dömd. Om dom visar hans eller hennes aniskte så bryter dom mot lagen... så är det..

Zalle sa...

Men pucko.
Det är ju det jag menar! Varför har dom då en bild på gärningsmannen överhuvudtaget? Varför då inte ha en bild på något annat?

Anonym sa...

hahahha tur att den som skrev den andra kommentaren inte hade ens läst ditt inlägg, kan ju även bero på hans ovanligt låga brain nivå

Anonym sa...

ja, kanske så låg "brain nivå" att man felaktigt särskriver ett fantasiord som man hittat på i brist på just detta?

Zalle sa...

Hur kan man särskriva ett ord som man precis har hittat på?

Anonym sa...

Fantasiord borde även dom hålla sig efter vissa regler, dock med vis självkritik så kanske det är korrekt att särskriva (jfr engelskans 'Brain level'). men den riktiga frågan är: Var är Göran?

Zalle sa...

Så du menar helt ärligt att du tycker det låter bättre med "Sudd bilder"? Nejdu. Och sen vet jag inte riktigt vad det är för regler du menar som jag ska följa när jag hittar på nya ord?

Anonym sa...

Detta var konstigt.. har ju aldrig påstått att det var du som gjorde fel, om det såklart inte var du som svarade dig själv med namnet "LAACK". Angående Suddbilder så ärdet såklart korrekt skrivet, men det jag refererade till var att denna okända identitet som skrev "brain nivå" skapade ett fantasiord som var 'svengelskt'. Detta ord ska skrivas "Brainnivå" om man nu är tvungen att hitta på ett nytt ord för benämningen "IQ". Som regel: Engelskan särskriver, inte svenskan.

Zalle sa...

Jaha, jag trodde du menade ordet "Suddbilder". Ursäkta.

Svenskan särskriver på nya ord som inte är helt accepterade än, fast då ofta med ett bindestreck.
Ex. Off-pist skrivs numera som offpist.